Zaalvoetbal in of in de buurt van Rotterdam

Ben je op zoek naar een leuke manier om te sporten en sociaal bezig te zijn? Wil je graag zaalvoetballen met vrienden, collega’s of onbekende teams? In Rotterdam en omstreken zijn er talloze plekken waar je terecht kunt voor de sportieve uitdaging van zaalvoetbal. Of je nu beginner bent of gevorderde speler, er is voor ieder wat wils. In deze blog vertellen we je meer over verschillende zaalvoetbalplekken in Rotterdam en regio en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

 

Sportcentrum de Wilgenring

Het sportcentrum in Hillegersberg-Schiebroek biedt het hele jaar door verschillende mogelijkheden om te zaalvoetballen. Er zijn zowel trainingsavonden als speelavonden waar je aan kunt deelnemen. Ook als je eenmalig wilt zaalvoetballen met vrienden is dit hier mogelijk. Je kunt zelfs een hele zaal met vrienden reserveren. Er is voor iedereen wel een geschikt niveau te vinden.

Sportvriendenclub Rotterdam

De sportvriendenclub organiseert in het winterseizoen een zaalvoetbalcompetitie op meerdere locaties in en rondom Rotterdam. Je speelt in teams van 5 tot 7 spelers en kunt kiezen uit verschillende niveaus. Er is veel ruimte voor gezelligheid naast het sporten.

Sportcomplex Schenkel

Hier kun je het hele jaar door zaalvoetballen op verschillende dagen van de week. Het complex heeft meerdere zalen waardoor je niet alleen kunt zaalvoetballen, maar ook andere sporten kunt beoefenen zoals badminton en tennis. Het is mogelijk om hier wekelijks mee te doen aan een de competitie en er is een aparte jeugdcompetitie waar jongeren aan mee kunnen doen.

Sportplaza Zuiderpark

Bij Sportplaza Zuiderpark kun je in de wintermaanden competitie zaalvoetballen. De speelavonden zijn in het weekend en er zijn diverse niveaus om aan deel te nemen. Het complex beschikt over twee zalen dus er is genoeg plek voor alle deelnemers.

VGZ-sportpark in Rotterdam

In samenwerking met verschillende voetbalclubs is er de mogelijkheid om in de wintermaanden binnen te trainen. Trainen voor een toernooi of gewoon omdat je het leuk vindt, het kan bij het VGZ-sportpark in Rotterdam. Het sportcentrum heeft meerdere velden, kleedkamers en horeca voorzieningen, ideaal voor zaalvoetbal.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel spelers heb ik nodig voor zaalvoetbal?
Antwoord: Een team bestaat normaal gesproken uit 5 spelers waarvan één keeper, maar dit kan verschillen per competitie of toernooi.

Kan ik als beginner meedoen aan zaalvoetbal?
Antwoord: Ja, ook als je nog nooit gevoetbald hebt kun je meedoen met zaalvoetbal. Bij de meeste locaties zijn er verschillende niveaus te kiezen.

Wat zijn de kosten om te zaalvoetballen?
Antwoord: De kosten verschillen per locatie. Informeer bij de sportclub naar de prijzen voor het huren van een zaal of meedoen aan een competitie.

Heb ik speciale voetbalschoenen nodig?
Antwoord: Voor zaalvoetbal heb je speciale zaalvoetbalschoenen nodig. Deze zijn lichter en hebben een platte zool waardoor er meer grip is op het veld.

 

Zaalvoetballen is een leuke en actieve manier om de wintermaanden door te komen. In Rotterdam en omstreken zijn er genoeg mogelijkheden om aan zaalvoetbal te doen, of je in een team speelt of liever met vrienden een zaal huurt. Of je nu beginner bent of gevorderde speler, er is voor ieder wat wils. De kosten verschillen per locatie, maar met een beetje gezelligheid na het sporten, is het altijd goed besteed geld. Neem contact op met de sportlocaties voor meer informatie en mogelijkheden. Blijf vooral sporten en plezier maken!

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen