Vuilstort in of in de buurt van Rotterdam

Waar laat je je afval als je geen ruimte hebt in je eigen afvalbak? Of als je iets wilt weggooien dat niet zomaar bij het huisvuil mag? Gelukkig zijn er in de buurt van Rotterdam verschillende vuilstort waar je terecht kunt. In deze blog geven we je meer informatie over het storten van afval in en rondom Rotterdam en beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen.

 

Waar kan ik in Rotterdam afval storten?

Er zijn verschillende opties in Rotterdam om afval te storten. Zo kun je terecht bij het Afvalbrengstation van de gemeente Rotterdam aan de Oudeweg 30. Hier kun je gratis verschillende soorten afval kwijt zoals papier, karton, glas, plastic, metaal en restafval. Voor grote of gevaarlijke afvalsoorten zoals bouw- en sloopafval, asbest en grofvuil is het noodzakelijk om online een afspraak te maken en betaal je vaak extra kosten. Andere opties zijn de milieustraten, die zich op verschillende plekken in de stad bevinden, waar je bijvoorbeeld ook je grofvuil kunt storten.

 

Zijn er ook vuilstortplaatsen in de buurt van Rotterdam?

Ja, buiten Rotterdam zijn er ook nog verschillende vuilstortplaatsen te vinden. Zo is er een vuilstortplaats in het nabijgelegen Vlaardingen aan de Vulcaanweg 31. Hier kun je terecht voor grofvuil en bouw- en sloopafval. Daarnaast zijn er ook een aantal vuilstortplaatsen in de omliggende gemeenten zoals Capelle aan den IJssel en Schiedam. Het is wel aan te raden om vooraf goed te controleren welk afval wel en niet geaccepteerd wordt en welke kosten eraan verbonden zijn.

 

Wat zijn de openingstijden van de vuilstortplaatsen?

De openingstijden van de vuilstortplaatsen variëren per locatie en seizoen. Zo zijn de openingstijden van het Afvalbrengstation van de gemeente Rotterdam van maandag tot vrijdag geopend van 7.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Voor andere locaties is het verstandig om van tevoren de openingstijden en eventuele sluitingsdagen te checken. Dit kan vaak via de website van de betreffende vuilstortplaats of via de gemeentelijke website.

 

Hoe kan ik het afval het beste aanleveren?

Het is belangrijk om het afval zo goed mogelijk te scheiden en het op de juiste manier aan te leveren. Gezien de verschillende soorten afval die worden geaccepteerd is het soms lastig om het afval goed te kunnen scheiden. Het is daarom handig om vooraf goed na te denken over de manier waarop je het afval gaat aanleveren. Zo kan het helpen om het afval alvast voor te sorteren voordat je naar de vuilstortplaats gaat. Op deze manier weet je zeker dat je het afval op de juiste manier aanlevert en voorkom je onnodige kosten.

 

Hoeveel kost het om afval te storten?

De kosten voor het storten van afval kunnen per locatie verschillen. Vaak betaal je extra kosten voor grote of gevaarlijke afvalsoorten zoals bouw- en sloopafval of asbest. Daarnaast verschilt het ook per gemeente of de kosten al dan niet worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Het is daarom verstandig om vooraf altijd de kosten te controleren en eventueel alvast een budget op te stellen.

 

 

Het storten van afval in of rondom Rotterdam hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende vuilstortplaatsen waar je terecht kunt en waar je verschillende soorten afval kunt inleveren. Het is echter wel belangrijk om vooraf goed na te denken over de manier waarop je het afval gaat aanleveren en welke kosten eraan verbonden zijn. We hopen dat deze blog je daarbij heeft kunnen helpen.

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen