Schaatsbanen in of in de buurt van Rotterdam

Als de winter nadert, kunnen mensen uitkijken naar allerlei winteractiviteiten, zoals schaatsen. Schaatsen is een geweldige manier om van de winterse sfeer te genieten en van de gezonde buitenlucht te genieten. Als je in of in de buurt van Rotterdam woont, zijn er een aantal schaatsbanen waar je van kunt genieten. Of je nu een ervaren schaatser bent of alleen maar wat plezier wilt hebben op het ijs, er is een schaatsbaan die bij je past!

Schaatsbaan Rotterdam

De Schaatsbaan Rotterdam is gelegen aan het Toepad 95, 3063 NJ Rotterdam. Deze schaatsbaan is geopend in november en blijft open tot en met januari. Het beschikt over een 400-meterbaan en een aparte ijshockeybaan. Schaatsen zijn te huur en er zijn skelters voor kinderen. Er zijn verschillende themadagen op de baan, zoals disco-avonden en schaatslessen. Er is ook een gezellig restaurant aanwezig.

Kunstijsbaan Silverdome

Kunstijsbaan Silverdome ligt in Zoetermeer, ongeveer 20 minuten rijden vanaf Rotterdam. Het is een grote overdekte schaatsbaan en ideaal voor groepen en gezinnen. Er is een grote 400-meterbaan en een hockeybaan. Er is ook een apart gedeelte voor kinderen en beginners, waar je rustig kunt oefenen. Schaatsen zijn te huur en er zijn schaatslessen beschikbaar.

Schaatsbaan Rotterdam Blijdorp

Schaatsbaan Rotterdam Blijdorp is gelegen aan de Van Aerssenlaan 465, 3039 KB Rotterdam. Het is een middelgrote schaatsbaan en beschikt over een 400-meterbaan en een ijshockeybaan. Er is ook een aparte kinderbaan en een funrink, waar je kunt glijden en spelen op het ijs. Schaatsen zijn te huur, evenals lockers om je spullen veilig op te bergen.

Vaak gestelde vragen:

Moet ik mijn eigen schaatsen meenemen?

Je kunt je eigen schaatsen meenemen, maar je kunt ze ook huren op de schaatsbanen.

Zijn er schaatslessen beschikbaar?

Ja, de meeste schaatsbanen bieden schaatslessen voor beginners.

Kan ik eten en drinken kopen op de schaatsbanen?

Ja, er zijn restaurants en cafés op de meeste schaatsbanen.

Is er een minimumleeftijd om te schaatsen?

Nee, er is geen minimumleeftijd. Kinderen moeten wel onder toezicht staan van een volwassene.

Moet ik van tevoren reserveren?

Voor sommige thema-avonden moet je misschien van tevoren reserveren. Raadpleeg de website van de schaatsbaan voor meer informatie.

Schaatsen is een leuke winteractiviteit en er zijn verschillende mogelijkheden in en rond Rotterdam. Of je nu een ervaren schaatser bent of een beginner, er is zeker een schaatsbaan die bij je past. Vergeet niet om warme kleding en handschoenen mee te nemen en veel plezier te hebben op het ijs!

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen