Leer de Geschiedenis kennen van Legerdump in Rotterdam

Ontdek de zakelijke dienstverlening in Rotterdam. Kom meer te weten over de diverse bedrijven en diensten die beschikbaar zijn in deze bruisende stad.

Legerdump

Red-circle-element

Deze plek, die nu wordt gebruikt als een toegangsroute voor de Rotterdamse haven, was vroeger een belangrijk militair terrein. Het werd door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om zich te verdedigen tegen geallieerde troepen. Het is altijd interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van de plaatsen die we dagelijks passeren en gebruiken.

Legerdump in Rotterdam

Rotterdam is een fantastische stad om te bezoeken en heeft veel te bieden aan haar inwoners en bezoekers. Een van de meest interessante en historische locaties in deze stad is de Legerdump. Het is een locatie die amper bekend is bij velen maar wel een van de belangrijkste plaatsen van Rotterdam. In dit artikel leert u de geschiedenis van deze plek kennen, waar het voor diende en waarom het de moeite waard is om te bezoeken.

Legerdump Rotterdam: Van Militair Depot tot Levendige Gemeenschapsruimte

De Legerdump in Rotterdam, oorspronkelijk opgericht in 1938, diende als een belangrijk logistiek centrum voor goederen zoals kleding en uitrusting voor het Nederlandse leger. Het was het centrale punt waar uniformen, laarzen en andere benodigdheden werden bewaard en verzonden naar soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog. Vandaag de dag heeft de locatie een andere functie, maar het wordt nog steeds gerespecteerd vanwege zijn belangrijke rol in de geschiedenis.

Het depot is eind jaren zestig gesloten en heeft een paar decennia lang leeggestaan. In 2008 werd besloten om het gebouw een herbestemming te geven en het te gebruiken voor de opslag van bijvoorbeeld archiefstukken. Het gebouw zelf was in slechte staat maar na een grondige renovatie is het hernoemd en is het nu bekend als het “DUPONTHUIS”. Het pand heeft een nieuwe verfijnde uitstraling gekregen en is nu trots om woningen, werkruimten, vergaderruimten en zelfs een vakantie-appartement aan te bieden.

Als u een bezoek brengt aan de Legerdump, zal duidelijk worden dat het een bruisende plek is geworden. De ruime lofts op de bovenste verdiepingen zijn nu woonruimte voor jonge professionals. Het grote atrium aan de voorkant is nog het originele depot en is omgevormd tot een openbare ruimte. De oude luchtsluis is omgebouwd tot een oefenruimte voor muzikanten en een deel van de kelder is veranderd in een moderne kunstgalerie.

Tenslotte, de Legerdump reflecteert Rotterdam’s evolutionaire ontwikkeling als stad. De gebouwen en wijken zijn constant in verandering, Nieuwe bestemmingen en nieuwe functies worden gegeven aan de oude gebouwen en infrastructuur om ervoor te zorgen dat Rotterdam relevant blijft en de bezoekers van de stad steeds weer terugkomen. De Legerdump in Rotterdam bruist nu weer van het leven, wat er ook gebeurt in de toekomst. Tegenwoordig kan men hier wonen, werken en zijn er tal van bijeenkomsten te houden. Dit is een plek die de moeite waard is om te bezoeken als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en huidige transformaties van Rotterdam.

Ontdek Legerdump in Rotterdam

DUPONTHUIS Rotterdam: Van Oorlogsverleden tot Hedendaagse Creatieve Hub

DUPONTHUIS is een prachtig stukje geschiedenis in Rotterdam. Het adembenemende gebouw aan de Rotterdamse Schie herbergt een rijke geschiedenis en is tegenwoordig een creatieve broedplaats van bedrijvigheid. Dit blog neemt je mee op een reis door de tijd en de verschillende levensfasen van DUPONTHUIS.

Opgericht in 1912 : DUPONTHUIS is in 1912 opgericht als onderkomen voor arme meisjes uit de wijk Spangen. De zusters van de congregatie van Notre Dame des Missions stichtten het met de bedoeling de meiden uit de armoede te bevrijden.

Oorlogsjaren : In de Tweede Wereldoorlog werd het pand gevorderd en gebruikt door de Duitsers. Naar verluidt waren ze er onder meer om gevangenen te ondervragen. Het gebouw raakte beschadigd door bombardementen, maar de kern bleef intact.

Daarna kwamen de jaren van verwaarlozing, met sloopplannen en veel vandalisme. Dit duurde tot in de jaren ’80.

Redding van DUPONTHUIS : Toen vond de redding van DUPONTHUIS plaats. Het toenmalige AD Architectenburo nam het initiatief tot restauratie. Ze gingen nog verder dan dat, namelijk door het verbouwen in een kantoorruimte.

Tegenwoordig : Het gebouw heeft zich ontwikkeld tot een creatieve hub, thuisbasis van een diversiteit aan bedrijven en een samenkomstplaats voor creatief talent. Hier vindt men onder andere een kunstenaarscollectief, een meubelcollectief en architectenbedrijf.

Er zijn verschillende kantoorruimtes, van klein tot groot; daarbij is er volop ruimte voor de verhuur van creatieve ruimtes, en een grote conciërgeruimte die gebruikt wordt voor verschillende evenementen.

DUPONTHUIS is nu een centrum van samenwerking, innovatie en creativiteit voor de inwoners van Rotterdam en ver daarbuiten.

DUPONTHUIS Rotterdam dient als een historische momentopname voor de stad met een rijke geschiedenis van de 20e eeuw. Het is toch wel geweldig om te zien, hoe de oorspronkelijke verwoeste woning is gerestaureerd en opnieuw nieuw leven is ingeblazen in de creatieve community. DUPONTHUIS is essentieel in de voortdurende revitalisatie en evolutie van Rotterdam. Van verwaarlozing tot hedendaagse creatieve hub, DUPONTHUIS is een waardevolle aanwinst voor het Rotterdamse erfgoed.

Uitgelichte bedrijven

Blogs

Onze Blog - ontdek interessante artikelen

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.