Kunst in of in de buurt van Rotterdam: Tips en suggesties

Rotterdam is een stad vol kunst en cultuur, waar je op bijna elke hoek van de straat kunstwerken kunt vinden. Of je nu geïnteresseerd bent in schilderijen, beeldhouwwerken, street art of moderne kunst, Rotterdam heeft voor ieder wat wils. In deze blog bespreken we enkele van de belangrijkste plekken waar je kunst kunt vinden in of rond Rotterdam. Van musea tot creatieve hotspots, we hebben alles voor je klaarstaan!

 

Kunst Musea in Rotterdam

Met een keur aan musea is Rotterdam een stad waar je gemakkelijk een dag kunt vullen met het bezichtigen van kunst. Het meest beroemde museum is natuurlijk het Museum Boijmans van Beuningen. Hier vind je werken van grote meesters als Salvador Dali, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan. Andere belangrijke musea in Rotterdam zijn Het Nieuwe Instituut, het Chabot Museum en het Museum Rotterdam.

Street Art in Rotterdam

Rotterdam staat bekend om haar gedurfd gebruik van street art. Er zijn vele muren, tunnels en gebouwen in de stad versierd met kleurrijke graffiti. De Coolhaven metrohalte bijvoorbeeld, is bijna helemaal bedekt met kunstwerken van verschillende kunstenaars. Andere bekende spots zijn de Witte de Withstraat, de Goudsesingel en het Afrikaanderplein.

Kunst in de openbare ruimte

Een andere manier om te genieten van kunst in Rotterdam is door simpelweg door de stad te wandelen. Er zijn talloze kunstwerken in de openbare ruimte die je kunt bekijken. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de Euromast, maar er zijn ook beeldengroepen in het Museumpark en het Pannekoekstraat kwartier.

Creatieve hotspots

Rotterdam is de thuisbasis van veel creatieve ondernemers die regelmatig kunst- en cultuurevenementen organiseren. Er zijn talloze gallerijen, theaters en culturele broedplaatsen in Rotterdam, waar bezoekers kunnen genieten van kunst en cultuur. Een voorbeeld van zo’n creatieve hotspot is Fenix Food Factory, een indoor food hal waar verschillende ondernemers voedsel verkopen, ook is hier een bibliotheek, galleries, winkeltjes een podcast studio en een stoere binnentuin waar ook regelmatig kunst wordt geexposeerd en verkocht.

 

Veel gestelde vragen

Wat zijn enkele minder bekende musea in Rotterdam?

Enkele minder bekende musea zijn het KunstHal, het Nederlands Fotomuseum en het Maritiem Museum. Elk van deze musea heeft zijn eigen bijzondere collectie en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Welke evenementen moet ik bezoeken als ik geïnteresseerd ben in kunst?

Rotterdam heeft talloze culturele evenementen en festivals waar kunst een centrale rol speelt. Het best bekend is het Rotterdamse Zomercarnaval. Andere evenementen zijn het International Film Festival Rotterdam, het ABN AMRO World Tennis Tournament en Art Rotterdam.

Hoe kan ik kunstwerken kopen in Rotterdam?

Er zijn verschillende kunstgallerijen in Rotterdam waar je kunstwerken kunt kopen. Enkele bekende galeries zijn de Cokkie Snoei galerie en Galerie Van De Weghe, maar er zijn ook talloze kleine onafhankelijke galeries in de stad.

 

Rotterdam is een stad vol kunst en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in schilderijen, beeldhouwwerken of street art, Rotterdam heeft voor ieder wat wils. Of je nu de musea bezoekt, kunstwerken in de openbare ruimte bekijkt of de creatieve hotspots verkent, er zijn talloze manieren om van kunst te genieten in Rotterdam. Kom en ontdek het zelf!

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen