Beleef het Boerenleven in Rotterdam: Kinderboerderijen in de Buurt

Ben je op zoek naar een leuk uitje met de kids? Wil je je kinderen laten kennismaken met het boerenleven? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Er zijn tal van kinderboerderijen in Rotterdam en haar omgeving waar je de kids een onvergetelijke dag kunt bezorgen. Ongeacht of je nu in de stad woont of net buiten Rotterdam, er is altijd wel een kinderboerderij in de buurt. Hieronder vind je een overzicht van de leukste kinderboerderijen in de omgeving van Rotterdam.

 

Van alles iets boerderij – Barendrecht

Deze kinderboerderij in Barendrecht,in het Zuiderpark,heeft veel meer te bieden dan alleen dieren.De kinderen kunnen namelijk ook een kijkje nemen bij de moestuin of het pannenkoekenrestaurant op de boerderij bezoeken. Bovendien organiseren ze regelmatig activiteiten voor kinderen. Deze boerderij staat garant voor een leuke dag uit voor de hele familie.

 

Boerderij Dorpzicht – Rockanje

Boerderij Dorpzicht in Rockanje heeft voor ieder wat wils. Hier vind je kippen, geiten, schapen, varkens en konijnen, Maar ook koeien en paarden lopen hier rond. Ben je op zoek naar educatieve activiteiten voor de kids om ze meer te leren over de dieren? Dorpzicht organiseert knutsel en spel activiteiten met een educatief tintje.

 

De Kraal – Rotterdam

De Kraal is een kinderboerderij in Rotterdam, vlakbij het Kralingse bos. Deze gezellige boerderij biedt veel leerzame activiteiten aan voor zowel jong als oud. Zo kun je hier bijvoorbeeld leren hoe je op een echte boerderij melk, kaas en boter maakt. Of kom gezellig langs en neem een kijkje bij de geiten, konijnen en varkens.

 

Landgoed de Fazanterie – Hellevoetsluis

Landgoed de Fazanterie in Hellevoetsluis is meer dan alleen een kinderboerderij. Het is namelijk tevens een prachtig natuurgebied waar je tijdens het wandelen of fietsen van kunt genieten. Voor kinderen biedt de boerderij diverse mogelijkheden om bezig te zijn en te leren, zoals natuurwandelingen, educatieve activiteiten en speurtochten. Hier kan het hele gezin zorgeloos genieten van een prachtige dag in de natuur.

 

Kinderboerderijen in Schiedam

Ja, ook in Schiedam zijn er een aantal kinderboerderijen te vinden. Een daarvan is de Gorzenhof, waar de kids niet allen kennis kunnen maken met de dieren op de boerderij, maar ook met aangrenzende natuurgebieden. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd op deze kinderboerderij, zoals knutseldagen en speurtochten.

 

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Zijn kinderboerderijen in Rotterdam gratis toegankelijk?

In de meeste gevallen wel, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kan ik met de auto naar de kinderboerderij of is het openbaar vervoer een betere optie?

Voor de meeste boerderijen geldt dat zowel met de auto als met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Check van tevoren even de website van de boerderij voor de routebeschrijving.

Mag ik mijn hond meenemen naar de kinderboerderij?

Nee, dat is over het algemeen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van de dieren op de boerderij.

Moet ik van tevoren reserveren om de kinderboerderij te bezoeken?

In de meeste gevallen is reserveren niet noodzakelijk. Wel kan het handig zijn om de openingstijden van tevoren te checken.

 

Of je nu in de stad woont of net daarbuiten, er zijn genoeg kinderboerderijen in de omgeving van Rotterdam te vinden waar je de kids kan laten genieten van het boerenleven. Of het nu gaat om educatieve activiteiten of gewoon spelen met de dieren, er is voor ieder wat wils. En het beste van alles: de toegang is meestal gratis!

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen