5 Ijssalons in Rotterdam die je moet bezoeken

Zomers in Rotterdam zijn lang en warm, en er is geen betere manier om af te koelen dan een heerlijke ijscoupe of een verfrissend ijsje. Rotterdam heeft veel ijssalons en waar je ook bent in de stad, er is altijd een plek om een ijsje te halen. In dit artikel delen we vijf van de beste ijssalons in Rotterdam om jouw zoektocht te vergemakkelijken.

 

Capri IJssalon

Capri IJssalon is één van de bekendste ijssalons in Rotterdam, en dat is niet voor niets. Al meer dan 65 jaar maken ze hier ambachtelijk Italiaans ijs. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en elk ijsje is op maat gemaakt. Er zijn maar liefst 50 smaken om uit te kiezen! Naast ijs kun je hier ook heerlijke Italiaanse desserts en taarten bestellen, zoals tiramisu, pannacotta en cannoli. Bezoek Capri IJssalon op de Mariniersweg of aan de Meent.

 

De IJssalon

De IJssalon is ook een Rotterdamse klassieker. Sinds 1979 maken ze hier vers ijs zonder kleur- en smaakstoffen. Het meest bekende ijsje is de “Dame blanche” en deze is dan ook zeker een aanrader. Naast het assortiment aan heerlijk ijsjes, bieden ze ook vegan-ijs en suikervrij ijs aan. De IJssalon is te vinden in de Witte de Withstraat.

 

Monte Pelmo

Het ijs van Monte Pelmo is ongeëvenaard. Sinds 1927 maken ze hier ijs op de Italiaanse manier en met echte verse ingrediënten. Elk seizoen hebben ze nieuwe smaken zoals perzik, meloen en peer. Voor diegenen die niet kunnen kiezen tussen alle smaken, biedt Monte Pelmo “ijsproeverijen” aan waarbij je meerdere mini-ijsjes kunt proberen. Monte Pelmo bevindt zich op de Nieuwe Binnenweg.

 

Holy Gelato

Holy Gelato serveert Italiaanse ijs en sorbet dat verreweg het lekkerste ijs is op Rotterdam Zuid. Ze maken gebruik van fruit van lokale boeren, waaronder verse aardbeien en frambozen in de zomer. Naast ijs hebben ze ook heerlijke milkshakes en smoothies. Je kunt Holy Gelato vinden op de Witte de Withstraat, maar ook op de Groene Hilledijk.

 

Frits

Frits is geen gewone ijssalon, namelijk Frits is een ijssalon en café in één. Hier kunt u gehele dag terecht voor heerlijke koffie, taart en natuurlijk ijs. Het ijs is gemaakt door “IJssalon de Mient” in Den Haag en is van topkwaliteit. Daarbij kan je genieten van een prachtig uitzicht op de Kop van Zuid. Frits is te vinden op het momenteel hippe Deliplein.

 

Veelgestelde vragen

Waarom ambachtelijk ijs?
Ambachtelijk ijs is beter voor jou. Het heeft minder toevoegingen en chemicaliën dan fabrieksijs, wat betekent dat het beter smaakt en gezonder is.

Hoeveel kost een ijsje in Rotterdam?
Gemiddeld kost een bolletje ijs in Rotterdam tussen de € 1,50 en € 2,50. Natuurlijk is dit afhankelijk van de ijssalon en het soort ijs.

Zijn er ijssalons in Rotterdam die vegan-ijs verkopen?
Ja, er zijn verschillende ijssalons in Rotterdam die vegan-ijs verkopen. Bijvoorbeeld De IJssalon (Witte de Withstraat), Sundowners (Beursplein) en Marli (Mariniersweg).

 

Of je nu van klassiek Italiaans ijs houdt of van modernere smaken, er is altijd een ijssalon te vinden in Rotterdam. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren in deze zoektocht met mijn lijstje van beste ijssalons in Rotterdam. Maar maak je geen zorgen als je niet alles op één dag kunt proeven. Er zal altijd een reden zijn om terug te komen naar deze stad om op zoek te gaan naar nog meer ijssalons!

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen