De ultieme gids voor een ijsbaan in of in de buurt van Rotterdam

Als de winter in aantocht is, betekent dat niet alleen koud weer maar ook een seizoen van ijspret. Rotterdam heeft vele ijsbanen en ijspret faciliteiten voor zowel schaatsers als niet-schaatsers. Met een scala aan opties enlocaties om uit te kiezen zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het ijs. In deze gids hebben we alle informatie voor je verzameld over ijsbanen in of in de buurt van Rotterdam.

Kralingse Plas Schaatsbaan

gelegen in het mooie Kralingse Bos is dit een van de populairste ijsbanen in Rotterdam. De schaatsbaan is 1.100 meter lang en heeft een oppervlakte van 5,5 hectare. Het is de perfecte plek om te schaatsen met vrienden en familie. Er is altijd een gezellige sfeer en veel horeca voorzieningen in de buurt.

Sportplaza Rotterdam

Gelegen op Rotterdam Zuid is Sportplaza Rotterdam een perfecte locatie voor het hele gezin. Er is een schaatsbaan, een curlingbaan en een ijshockey rink. De schaatsbaan is 400 meter lang en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare.

SilverDome

Hoewel deze locatie zich niet in Rotterdam bevindt, is het zeer gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. SilverDome heeft internationale faam gekregen voor hun ijshockey competities en toernooien. Er is een schaatsbaan van 300 meter lang en diverse andere voorzieningen zoals een fitnessruimte.

Kunstijsbaan Rotterdam

Kunstijsbaan Rotterdam is één van de nieuwere ijsbanen in Rotterdam. Het is een groot modern gebouw en heeft een van de snelste ijsbanen van Nederland. Het is een erg populaire ijsbaan voor zowel wedstrijdschaatsers als recreatieve schaatsers.

Veelgestelde vragen 

Welke ijssporten kan ik beoefenen in Rotterdam?
In Rotterdam kun je verschillende ijssporten beoefenen zoals schaatsen, ijshockey, curling en kunstrijden.

Kan ik schaatsen huren op de ijsbanen?
Ja, het is mogelijk om schaatsen te huren bij elke locatie.

Kan ik van tevoren reserveren?
Ja, het is mogelijk om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Is er horeca beschikbaar op de ijsbanen?
Ja, er is altijd horeca beschikbaar op de ijsbanen. Van een warme chocolademelk tot een lekkere snack.

Zijn er ook activiteiten voor niet-schaatsers?
Ja, er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar zoals een speeltuin, een schaatsbaan voor kinderen of een bar.

 

Met zoveel opties om uit te kiezen, is het vinden van de perfecte ijsbaan in Rotterdam eenvoudig. Schaatsen brengt vreugde voor zowel kinderen als volwassenen, dus waarom zou je er niet van profiteren? De ijsbanen bieden de ideale gelegenheid om te genieten van de winterse omstandigheden met vrienden en familie. Of je nu kiest voor de gezellige sfeer bij Kralingse Plas Schaatsbaan of de hoogwaardige schaatservaring bij Kunstijsbaan Rotterdam, er is voor ieder wat wils. Dus trek je schaatsen aan en geniet van het ijspret seizoen in Rotterdam.

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen