Gemeentehuis in of in de buurt van Rotterdam: Alle belangrijke vragen beantwoord

Als u in Rotterdam woont, kan het bezoeken van het gemeentehuis een onvermijdelijk onderdeel zijn van uw routine, of u nu een paspoort moet vernieuwen, een huwelijk moet registreren of uw rijbewijs moet verlengen. Maar waar bevindt het dichtstbijzijnde gemeentehuis zich? En welke diensten bieden zij aan?

In deze gids beantwoorden we alle belangrijke vragen over gemeentehuizen in of in de buurt van Rotterdam.

Wat is het adres van het gemeentehuis in Rotterdam?

Het gemeentehuis van Rotterdam bevindt zich in het stadscentrum, op het adres Coolsingel 40. Dit is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of per auto. Als u met het openbaar vervoer reist, kunt u uitstappen bij metrostation Stadhuis of tramhalte Rotterdam, Stadhuis.

Zijn er gemeentehuizen in de buurt van Rotterdam?

Ja, er zijn een aantal gemeentehuizen in de buurt van Rotterdam, die u kunt bezoeken als u in de omgeving woont. De gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, en Ridderkerk hebben allemaal hun eigen gemeentehuis.

Wat zijn de openingstijden van het gemeentehuis in Rotterdam?

Het gemeentehuis van Rotterdam is geopend op maandag van 8.30 tot 18.00 uur, en van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Houd er rekening mee dat u mogelijk een afspraak moet maken voor sommige diensten.

Wat voor diensten biedt het gemeentehuis in Rotterdam aan?

Het gemeentehuis van Rotterdam biedt een breed scala aan diensten, variërend van paspoortaanvragen tot huwelijksregistratie en van het verlengen van uw rijbewijs tot het aanvragen van een vergunning. Enkele van de meest voorkomende diensten zijn:

  • Identiteitsbewijs/Paspoortaanvragen
  • Geboorte- en overlijdensaangiften
  • Verhuizing naar Rotterdam
  • Huwelijk en partnerschap registratie
  • Klacht indienen of bezwaarmaken
  • Rijbewijs- en kentekenbewijs aanvragen
  • Ondernemerszaken en vergunningen

 

Moet ik een afspraak maken om het gemeentehuis te bezoeken?

Voor sommige diensten moet u een afspraak maken voordat u het gemeentehuis bezoekt. Raadpleeg de website van de gemeente Rotterdam of bel met de klantenservice om te zien of het voor uw specifieke vereisten noodzakelijk is om een afspraak te maken.

 

In deze gids hebben we alle belangrijke vragen over gemeentehuizen in of in de buurt van Rotterdam beantwoord. Of u nu een paspoortaanvraag moet indienen of uw rijbewijs moet verlengen, het gemeentehuis is er om u te helpen. Raadpleeg de website van de gemeente Rotterdam voor meer informatie over de specifieke diensten die zij aanbieden en de openingstijden voordat u een bezoek brengt aan het gemeentehuis.

 

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen