Ontdek de beste Gemeentehuis in Rotterdam, Nederland.

Ontdek de zakelijke dienstverlening in Rotterdam. Kom meer te weten over de diverse bedrijven en diensten die beschikbaar zijn in deze bruisende stad.

Gemeentehuis

Red-circle-element

Het Gemeentehuis van Rotterdam is meer dan alleen een functioneel gebouw. Het biedt een unieke combinatie van historische architectuur, educatieve exposities en praktische diensten. 

Gemeentehuis in Rotterdam

Het Gemeentehuis in Rotterdam, gelegen in het centrum van de stad, is een opvallend en indrukwekkend gebouw dat in 1914 werd gebouwd en nog steeds in gebruik is als gemeentehuis. Naast zijn belangrijke functie als overheidsgebouw, trekt het Gemeentehuis ook toeristen aan vanwege zijn historische betekenis en architectuur. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de geschiedenis en architectuur van Rotterdam te verkennen, evenals de prachtige kamers en kunstwerken in het gebouw. Het Gemeentehuis is een must-see bezienswaardigheid tijdens een verblijf in Rotterdam.

Overzicht van Gemeentehuis in Rotterdam

De tekst beschrijft verschillende Gemeentehuizen in Rotterdam waar inwoners diverse administratieve taken kunnen uitvoeren, waaronder het aanvragen van paspoorten, identiteitskaarten en uittreksels. De openingstijden variëren per locatie, maar zijn over het algemeen op werkdagen van 8:30 tot 16:00 uur, met op donderdag een avondopening tot 20:00 uur. De Gemeentehuizen bevinden zich op verschillende plekken in Rotterdam, zoals Centrum, Noord, Charlois, Prins Alexander en Overschie, en bieden vergelijkbare diensten aan op elke locatie. Het wordt benadrukt dat sommige diensten alleen op afspraak beschikbaar zijn, en online afspraken maken wordt aangemoedigd om tijd te besparen en wachtrijen te vermijden.

Ontdek Gemeentehuis in Rotterdam

Welke Gemeentehuis heeft Rotterdam

Rotterdam is een van de grootste steden in Nederland en heeft verschillende gemeentehuizen, elk met hun eigen kenmerken. Als je in Rotterdam woont (of van plan bent om te wonen of zaken te doen in de stad), wil je misschien weten welk gemeentehuis het dichtst bij jou in de buurt is en hoe je daar moet komen.

  • Stadhuis Rotterdam : Het stadhuis van Rotterdam is gevestigd in het centrum van de stad, aan de Coolsingel. Het gebouw is in 1920 gebouwd en is een voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur. Het stadhuis heeft verschillende afdelingen waar je terecht kunt voor verschillende diensten, zoals burgerzaken, belastingen, vergunningverlening en subsidies. 

  • Deelgemeentehuizen : Rotterdam heeft 14 deelgemeenten en in elke deelgemeente is er een gemeentehuis. Hier kun je terecht voor algemene zaken zoals het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. De deelgemeentehuizen hebben ook balies waar je informatie kunt krijgen over lokale zaken, zoals evenementen, buurtprojecten en subsidies. 

  • Servicecentrum : Als je geen specifieke gemeentelijke dienst nodig hebt, maar gewoon wat algemene informatie wilt, kun je terecht bij het servicecentrum van de gemeente Rotterdam. Dit is gevestigd in het centrum van de stad, aan de Kruisplein. Hier kun je terecht voor vragen over allerlei zaken zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

  • Telefoondienst : Als je liever vanuit huis informatie wilt, kun je bellen met de telefoondienst van de gemeente Rotterdam. Je kunt daar terecht voor alle vragen over diensten van de gemeente. Het telefoonnummer is 14 010 en is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

  • Online diensten van de gemeente : Als laatste kun je ook terecht bij diverse online diensten van de gemeente Rotterdam. Zo kun je online een afspraak maken, een vergunning aanvragen of een parkeervergunning regelen. 

    Rotterdam heeft verschillende gemeentehuizen en diensten waar je terecht kunt voor allerlei zaken, van informatie over lokale evenementen tot het aanvragen van een vergunning.

Uitgelichte bedrijven

Blogs

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.