De beste dumpstores in en rond Rotterdam

Als je een fan bent van outdooractiviteiten zoals kamperen, vissen en wandelen en je woont in of in de buurt van Rotterdam, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een plek waar je alle benodigde spullen kunt vinden. Een dumpstore kan dan uitkomst bieden. In deze blog gaan we op zoek naar de beste dumpstores in en rond Rotterdam en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Wat is een dumpstore?

Een dumpstore is een winkel die militaire goederen verkoopt. Het kan gaan om materiaal dat overblijft na bijvoorbeeld een legeroefening of om goederen uit overproductie. Het assortiment bestaat veelal uit kleding en schoenen, maar ook outdoormateriaal zoals tenten, slaapzakken, zakmessen en rugzakken.

Waar vind ik dumpstores in Rotterdam?

Er zijn verschillende dumpstores in en rond Rotterdam te vinden. Zo heb je Dump XL aan de Schieweg en de Dumprij in Spijkenisse. Beiden bieden een ruim assortiment aan militaire spullen en outdoormateriaal. Daarnaast is er de Dumpstunter in Vlaardingen en Dumpstore Rotterdam in de Merwedestraat.

Waar moet ik op letten bij het kopen van militaire spullen?

Als je militaire spullen wilt kopen bij een dumpstore, moet je goed opletten op de kwaliteit van de producten. Niet alles wat je in een dumpstore vindt, is van dezelfde kwaliteit. Let daarom op de staat van de producten, zoals de stevigheid van de stiksels en de ritsen. Daarnaast is het belangrijk om te weten waarvoor je de producten wilt gebruiken. Niet alle militaire kleding is bijvoorbeeld geschikt voor de Nederlandse weersomstandigheden.

Waarom zou ik naar een dumpstore gaan?

Dumpstores zijn populair onder mensen die houden van outdooractiviteiten, maar ook onder verzamelaars van militaire spullen. Het grote voordeel van een dumpstore is dat je er vaak goedkoper militaire spullen kunt vinden dan in ‘gewone’ winkels. Daarnaast zijn de producten vaak van hoge kwaliteit en gaan ze lang mee.

Waar moet ik rekening mee houden bij een bezoek aan een dumpstore?

Als je naar een dumpstore gaat, is het verstandig om vooraf een lijstje te maken van de spullen die je wilt kopen. Zo voorkom je dat je met lege handen terugkomt of dat je onnodig veel geld uitgeeft. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat niet alle dumpstores dezelfde openingstijden hebben. Check dus altijd vooraf de website of bel even om te checken of de winkel open is.

 

Ben je op zoek naar militaire spullen of outdoormateriaal en woon je in of in de buurt van Rotterdam? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een van de vele dumpstores die de stad en omgeving rijk zijn. Let goed op de staat en de kwaliteit van de producten en maak vooraf een lijstje van wat je nodig hebt. Veel plezier met shoppen!

Verken per onderwerp

Ontdek Artikelen
Die Bij Jouw
Voorkeuren Passen